Fisioterapeuta

Formación y especialidades

Diplomada en Fisioterapia por la Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia (EUIF) Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (1ª Promoción 1992-1995). Especialidad en fisioterapia neurológica.


Trayectoria profesional

Desde 1996 trabaja como fisioterapeuta del Hospital de Día de Esclerosis Múltiple de Barcelona de la FEM. Desde diciembre de 2012, Unitat de NeuroRehabilitació (UNeR) del Cemcat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya).

Formación práctica de los alumnos de la FCS Blanquerna (URL) y de l’EU Gimbernat. En el 2003 el Hospital de Día recibió el premio el mejor centro de estancias clínicas de fisioterapia de la FCS Blanquerna.

En 2008, premio al mejor póster por el trabajo “Risc factors and prevention of falls among people with Multiple Sclerosis. A preliminary study” en el 13th Annual Conference of RIMS 08. póster.  

En 2014, 3r premio categoría póster por el trabajo “Adherence and satisfaction to mobility device prescriptions in MS” en el 19th RIMS Congress, Brighton.


Proyectos / Línieas de investigación / Intereses

Clínica del brot: Amb l’objectiu de donar atenció integral a les persones que pateixen un brot motor des d’una doble vessant, la mèdica i la rehabilitadora, al tractament habitual amb la pauta endovenosa amb corticoides s’incorpora també el tractament rehabilitador des d’un bon inici, realitzant 12 sessions de fisioteràpia individualitzades de 60 minuts de durada. El tractament va orientat a treballar els aspectes que més s’han vist afectats, millorar l’autonomia i aconseguir la màxima funcionalitat del pacient.

Entrenament aeròbic i EM: A principis del 2016 s’ha iniciat un projecte de recerca clínica on l'objectiu principal és avaluar l'efecte de l'entrenament aeròbic mitjançant marxa nòrdica (MN) en el perímetre i la velocitat de la marxa, comparant l'efecte d’aquest tipus d'entrenament amb el protocol convencional (cinta rodant i cicloergòmetre) i analitzar l'adherència a aquest tipus d'activitat després de l'entrenament.


Bio

Sánchez Pous, S.;  Loyola Sanmillán, S.;  Janer Cabo, M.; Fábregas Xaudaró, D.; Santoyo Medina, C. "Actividad acuática adaptada en el tratamiento rehabilitador interdisciplinar de la esclerosis múltiple" en la Revista Iberoamericana de Fisioterapia y Kinesiología. Rev. Iberoam Fisioter Kinesiol 2008; 11(1): 3-10

Publicación en la revista Minusval del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales del artículo  “Fisioterapia y Tratamiento rehabilitador” dentro del dossier “Transtornos neurodegenerativos”. Nº 148; p.26-27; año 2004.