La neurorehabilitació té com a objectiu principal fomentar les capacitats funcionals del pacient, desenvolupar estratègies per a la integració en el seu entorn i aconseguir un benestar físic, psíquic i social.

Els professionals sanitaris implicats al Cemcat treballen en equip per aconseguir aquest objectiu. Aquest equip està format per especialistes en esclerosi múltiple, neuròleg i/o metge rehabilitador, fisioterapeuta, psicòleg i/o neuropsicòleg, terapeuta ocupacional, infermer i treballador social, sense deixar de banda un gran ventall d’especialistes que poden arribar a estar involucrats en el tractament. Cal destacar també el paper dels auxiliars de clínica, que atenen contínuament al pacient i donen suport en diverses tasques (acollida, administració de medicació, higiene, mobilitzacions posturals, tallers d’educació sanitària…).

Tant la rehabilitació restauradora, dirigida a proporcionar al pacient el màxim grau d'autonomia, com la rehabilitació de manteniment, dirigida a prevenir la pèrdua de funcions i possibles complicacions, són necessàries per a l’aproximació terapèutica.

La neurorehabilitació és un recurs més dins del tractament de l’esclerosi múltiple que no tindria sentit sense unitats de diagnòstic, tractament mèdic, recerca o sense una continuïtat del procés dins de la comunitat.

L’adherència al tractament, l’efectivitat de la neurorehabilitació, etc. està molt vinculada a la motivació del pacient i/o familiars, al treball en equip per part dels professionals, a la comunicació entre el pacient i els professionals sanitaris del pacte terapèutic i també a la col·laboració amb la comunitat.